Mod krävs ofta för att ta sig fram och förändra någonting i sitt liv. Men mod krävs också för att våga stå upp för sig själv och sina rättigheter. Det är inte självklart enkelt att hitta modet att våga genomföra en förändring, men när man gör det så är det oftast så skönt. Om det handlar om en förändring som är nödvändig att genomföra för att må bra eller för att ta sig vidare, så krävs det oftast mycket mod – men när modet väl finns där, så är det väldigt skönt att ta steget.

Jag har själv haft svårt att våga ta steget mot saker jag velat, för att jag inte har vågat. Men nu har jag gjort det flera gånger vilket lett mig in på nya vägar och nya må. och jag märker att jag blivit modigare och modigare för varje gång jag vågat och det gått vägen. Bara det att kasta sig ut från ett jobb och vara tjänstledig för att studier och studera till socionom är ett extremt modigt steg att ta. Jag gjorde det för ett år sedan och har nu klarat tre terminer och inser att dessa har gått ovanligt lätt – även om det inte varit självklart att först komma in sent och sen studera med någon form av funktionsnedsättning – men nu vet jag att det går. Jag vet också att det inte är farligt att från början vara tydlig med mina behov för att det ska fungera.

För att ha nått hit, där jag är idag, så har det krävts massor av mod men jag inser också att jag har växt och att jag växer som människa för varje steg jag tar. Jag hoppas kunna vara en inspiration till dig som funderar på om du vågar ta det där steget och göra det du drömmer om! Jag vet att det krävs mod för att förändra sin situation men jag vet också att modet finns inom dig, även om det trots det inte är självklart att se det. Vad skulle du vilja göra idag, om du hade modet att göra det?