Ibland är det nödvändigt att trotsa motståndet och göra något som man inte vill men som trots allt behöver göras. Det är allt annat en lätt att lyckas under dessa förutsättningar, och ännu svårare är det om man behöver det ofta, som till exempel att gå till en arbetsplats där man är, eller har varit utsatt på något sätt. Även om man tagit sig ifrån och lämnat det som varit jobbigt så kan man behöva ta sig dit för att göra något, eller kanske enbart behöva åka förbi platsen eller åt det håll där det var, för att göra något.

Hur svårt det en kan kännas så är det bra att trotsa motståndet och ta sig dit, antingen för att besöka eller bara för att ta sig förbi och känna att det gick.

För det är bara genom att bryta känslan av motstånd och göra det som känns svårt som det går att lämna det tuffa bakom sig, eller lära sig att leva med det. Det är i alla fall vad jag lärt mig under den tid jag varit borta från det som var tufft och där jag inte alls mådde bra av situationen – men nu knappt tänker jag på det och klarar av att besöka det mellan varven. Inte för att jag tänkt mig komma tillbaka utan helt enkelt för att övervinna motståndet mer och mer.

Det är både skönt och tufft att våga trotsa motståndet och kroppen kan reagera rätt så kraftigt efteråt, men för mig har det gått över efter någon dag eller genom någon mindre trevlig dröm som tar fram något minne men annars så har det hittills varit lugnt.

Har du något som du känner ett starkt motstånd för att göra? Har du provat att trotsa det och i så fall hur kändes det?