Så blev det då midsommar och en lugn och stillsam dag, regnar från och till men det är väl det som är typisk svensk midsommar? Solen gör dock sina försök att tränga igenom och har lyckats några få gånger. De gula rapsfälten lyser så fint, inte där jag är idag men på andra håll runtom i vårt avlånga land. Rapsfält får mig att minnas en tid då jag växte upp och vi gick igenom dessa gula, lysande men lite kladdiga fält. Det var en tid där allt kändes så stort.

Idag är det som jag skrev nyss, midsommarafton, och här har det varit en stillsam dag med lite matlagning och annars soft. Herrn i huset har sovit mer eller mindre hela dagen men han hade väl behov och varför skulle inte det vara ok? Jag har för ett bra tag sen slutat med att jämföra mig med andra, för vad ger det mig? Är jag bättre eller sämre bara för att jag inte gör som någon annan? Det där med att jämföra sig med andra verkar vara väldigt vanligt men varför denna ständiga jämförelse? Vad får vi ut av den och är det nyttigt att jämföra oss hela tiden med varandra?
Själv tycker jag att det här med att jämföra sig med någon annan är rätt dumt och att det ofta gör att människor känner en avundsjuka. Men varför känna sig avundsjuk, då det är både roligare och skönare att inte göra det. Att våga vara sig själv och göra det som känns bra.

Men visst, det är inte självklart enkelt att våga vara sig själv och göra det man känner för eller har möjlighet till, men genom att göra just det så övar man upp sig på att våga vara sig själv och kanske också att våga vara ensam.