När jag såg denna sågspånsstig första gången så funderade jag lite varför det läggs sågspån på en stig som inte ser ut att leda någonstans. Nu, några månader senare så har jag flera gånger sett människor komma på denna stig, från ett rätt så nybyggt område och inser att istället för att ta bort mer skog för att göra en asfalterad väg så har man gjort denna stig. Smart! Och miljövänligt! Det som är lite spännande med denna är att den inte går rakt utan liksom följer med naturens naturliga väg.

Ibland har jag funderat på vilken väg som är bäst att gå för att nå sitt mål och dit man vill. Min väg har varit allt annat än spikrak eller självklar men nu känns det som att jag faktiskt är på rätt väg och mot ett mål som jag vill nå. Jag vill göra skillnad, på olika sätt samtidigt som jag lär mig nya sätt och verktyg för att nå hela vägen. Jag vet vilken väg jag väljer och jag vet att målet som jag vill till finns där, lite längre bort.

Vet du vilken väg du väljer och var du är på väg? Är du på rätt väg eller på ett sidospår och hur känns det i så fall? Ibland kan sidospår vara det precis rätta, för stunden, innan man hittar tillbaka upp på den väg som bär åt det håll man själv vill. Jag har varit på flera stickspår men det är nu jag vet att jag är på rätt väg, så nu fortsätter min vandring mot mitt mål och jag tar ett litet steg i taget och når små saker hela tiden. Bara att jag till hösten börjar termin 4, fördjupningsdelen på Socionomprogrammet, känns hur bra som helst – att vara där och att nästan vara halvvägs, det känns så bra.

Så vet du var du är på väg eller är du på ett sidospår som just nu känns fel eller för tillfället bra?