Att ta sig fram är allt annat än självklart många gånger. Det där med “livet på en räkmacka” har i vart fall inte jag upplevt men jag vet faktiskt inte ens om jag skulle vilja göra det heller. Det låter så trist och som att allt hela tiden går ens väg och det kan inte vara kul. Lite utmaning och kämpa för att nå sina mål tror jag är nyttigt. Som dessa blommor som valt att växa upp bland kala berg och klippor. Det tyder för mig på en stark överlevnadsönskan och vilja att se vad som finns ovan jord. Det går att likna livet som en av dessa blommor – den som verkligen vill något, den tar sig fram oavsett hur motigt och tufft det än är. Det är det som är så häftigt på något sätt, att det faktiskt går att ta sig fram trots motstånd och att ha varit i botten.

Själv vet jag hur det är att ta sig fram mitt bland det tuffa men jag vet nu att det går, även om jag långt ifrån känner mig klar (om det nu går att bli klar?). Det känns ifrån och till som att det är en kamp i motvind och att oförståelsen är stor, men så plötsligt så händer något som ger ett litet hopp. Det kan vara ett möte med någon, en ljusglimt av något som man delat eller en dröm som visar något som kan kännas overkligt och konstigt men som i längden visar sig vara precis så det skulle bli. Jag hade för ett tag sen en dröm, en väldigt tydlig dröm som nu gått till att bli en önskan som jag ber om för att uppnå. Vi får se om det blir så men det sista som lämnar mig är hoppet och önskan om att det blir så, för det skulle vara så otroligt skönt och häftigt.

Och det känns som att jag tar mig fram steg för steg nu när jag har ett sommaruppehåll från studierna och jag uppdaterar både mig själv och mina sociala kanaler men skapar också en bild av mig själv som jag vill att det ska bli och jag vet att jag kommer vara där men det krävs vilja, engagemang, tålamod och framförallt mod – men jag känner att jag är på god väg att ta mig fram precis dit jag vill.