När något inte blir som man har tänkt sig så kan det kännas som ett nederlag, men behöver det verkligen vara ett nederlag? För mig så kändes det som att jag misslyckats när jag inte skaffat mig ett sommarjobb trots att jag lagt mig tillgänglig under perioderna som vi är hemma. men sen insåg jag att det skulle bli världens bästa möjlighet att faktiskt få den tid för mig själv hemma som jag så länge önskat mig. Tid till att rensa och fixa bland sånt som jag inte orkat eller hunnit ta tag i när allt bara rullar på. Jag har fått möjlighet att minska ner på sånt som jag inte behöver och jag kan göra det i tysthet och utan frågor om varför jag gör det.

Jag har också hunnit med att läsa en stor del av kommande kurslitteratur, den som vi ska ha till hösten, vilket gör att jag kan lägga fokus på uppgifter och föreläsningar men också på mitt egna vid sidan om studierna. Att få tid att lägga kraft på mitt egna, det jag vill bygga upp, både när det gäller företag och organisation känns så bra. Jag vet att jag inte vill gå tillbaka till den arbetsplats som jag är tjänstledig ifrån och det är inte för att jag är bitter eller för att jag mått dåligt av det som varit, utan för att jag nu vill göra något annat, något helt nytt som får mig att utvecklas och växa.

Det har också fått mig att växa, i att våga vara i tystnaden, till endast de ljud som kommer runtomkring. Både när jag varit hemma men också när jag under några fina dagar åkte ut till havet. Jag har insett att jag faktiskt behöver mer tid för mig själv, mer tid än vad jag någonsin har fått för att vara för mig själv, utan andra bakgrundsljud än vad som kommer utifrån. Jag ångrar inte att jag fick denna utmaning, för det fick mig att se en möjlighet men framförallt fick det mig att förstå att jag också har behov – behov som jag hittills inte vågat eller klarat av att se. Jag vet nu att jag är på rätt väg!