Jag läste nyligen en artikel om att vara uppkopplad eller utloggad och att det är viktigt att också ge sig själv lugn och stillhet för att orka med vardagens många gånger stressighet. Jag tänkte när jag läste denna artikel hur jag själv gör, om jag måste kolla mobilen eller nätet hela tiden och insåg att nej det måste jag inte och det gör jag inte heller. Jag kan, som idag vara ute vid havet och sola, bada och läsa eller bara låta solens strålar värma. Det jag hade mobilen till under denna tid var att ha lite koll på tiden så att jag hann tillbaka innan tvättiden startade och för att fånga några härligt naturliga ögonblick med kameran. I övrigt låg jag och läste en stund, dagdrömde, badade, följde två svanar på deras guppande väg ute på vattnet och hade det bara lugnt och skönt.

Samtidigt så slog mig också tanken på hur jag gör när jag åker tåg till och från studierna, bussen och andra platser dit jag behöver åka. Och jag insåg att jag ofta slappar eller halvsover, läser eller ibland kollar mobilen och vad som händer. Men jag känner inget tvång att göra det, mer att jag vill för att jag har något att dela med mig av och för att marknadsföra mig själv och det jag tror på.

Tog en dag en sväng ut och gick runt Bohus fästning en dag, där gick det lösgående, betande får. Vilken härlig och bra idé, att liksom låta fåren göra jobbet samtidigt som människor får en upplevelse av att möta dessa små liv både runtomkring sig eller på avstånd. Fåren gav en härlig känsla av frihet och att göra lite som man vill.

Så jag fortsätter att vara inloggad när jag vill att ta det lugnt och stillsamt mellan varven. Det gäller att fånga saker när det ges möjlighet och bara man också kan vila eller sova bra, så tror jag att också blir bra.